Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić zahvalio australskim Hrvatima

Sisak (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak 23. travnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku predstavnike molitvene zajednice „Vitezovi predragocjene krvi Kristove“ koja djeluje na području Australije.

Biskup se susreo s Marinkom Šuškom, Krešom Pavkovićem i Darijom Kordićem. Tom prigodom biskup je i blagoslovio kip bl. Alojzija Stepinca, djelo akademskoga kipara i hrvatskog branitelja Josipa Cvrtile, a koji će ta zajednica dodijeliti kao nagradu za Hrvata godine i životno djelu Marku Franoviću, hrvatskom iseljeniku, građevinskom poduzetniku, aktivistu i dobrotvoru iz Sydneya, koji već godinama neumorno pomaže Hrvate u Hrvatskoj i BiH, a posebno se založio i u pomoći u potresu stradaloj Sisačkoj biskupiji.

Uz kip biskup je blagoslovio i Hrvatske zavjetne krunice s Branimirovim križem koje izrađuje Marijana Lasić, a koje će ovih dana zajedno s kipom put Australije.

Na kraju susreta biskup je iskoristio priliku da iskreno zahvali svim australskim Hrvatima na pokazanoj iskrenoj kršćanskoj ljubavi i pomoći koji su nakon potresa uputili u ovaj stradali kraj.