Budi dio naše mreže
Izbornik

Bogoslovi predali biskupu donaciju za stradalu sisačku Crkvu

Sisak (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić primio je u nedjelju 31. siječnja u sisačkom Velikom Kaptolu izaslanstvo Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu predvođeno rektorom preč. Željkom Faltakom i  prefektom vlč. Mariom Dukićem.

Oni su stigli u Sisak kako bi izrazili biskupu i svim stradalima od potresa molitveno zajedništvo, ljudsku blizinu i suosjećanje te kršćansku ljubav. Gosti su biskupu predali i donaciju za stradalu sisačku Crkvu od 15.000 kuna, a kako je istaknuo rektor Faltak, iako studenti, tom karitativnom gestom bogoslovna zajednica želi izraziti blizinu sa svim stradalima te zahvalnost biskupu i crkvenim zajednicama na svjedočanstvu brige za duhovne i materijalne potrebe svake osobe.

Biskup Košić zahvalio je rektoru, prefektu i predstavnicima bogoslova,  poručivši kako je iskreno dirnut tom gestom i darom. Biskup je upoznao goste i s razmjerima stradanja biskupije, istaknuvši kako danas od 63 župe u 32 župne crkve u biskupiji nije bilo moguće slaviti misna slavlja jer su one ili srušene ili teško oštećene.