Budi dio naše mreže
Izbornik

Djelatnici Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije posjetili Sisačku biskupiju

Sisak (IKA)

Djelatnici Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije predvođeni ravnateljem preč. Dragom Tukarom posjetili su u ponedjeljak 1. veljače Sisačku biskupiju.

Na početku gosti su se susreli s ravnateljicom Caritasa Sisačke biskupije Kristinom Radić te su posjetili Caritasov distribucijski Centar u Sisku gdje ih je s radom upoznala koordinatorica s. Smilja Čirko. Nakon toga uputili su se u sjedište Biskupije i tamo se susreli sa sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije od prvog dana nakon potresa aktivno se uključio u pomoć stradalima na području Sisačke biskupije te je, kako je istaknuo ravnatelj Tukara, povod toga posjeta iskazivanje iskrene blizine i solidarnosti s ljudima toga kraja kao i kako bi vlastitim očima vidjeli ono što se svakodnevno prikazuje u medijima. Tukara je i obavijestio biskupa Košića i ravnateljicu Radić o sredstvima koja su na župama Đakovačko-osječke nadbiskupije prikupljena u nedjelju 3. i 10. siječnja te su uplaćena na račun Caritasa i Sisačke biskupije.

Biskup Košić zavalio je nadbiskupu Hraniću te ravnatelju Caritasa, svećenicima i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije što pomažu stradaloj sisačkoj Crkvi, a iznio je i gostima teško stanje u kojem se Biskupija našla nakon razornog potresa prije mjesec dana.