Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić zatvorenicima: Treba se odreći grijeha i činiti dobro

Sisak (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u ponedjeljak 17. prosinca u Zatvoru u Sisku, misno slavlje za službenike i zatvorenike.

U koncelebraciji bio je povjerenik za pastor zatvorenika vlč. Kristija Krajnović, a misi su nazočili upravitelj Zatvora Ivan Gusić i pomoćnik upravitelja Ivan Pršlja.

Govoreći o pročitanoj Božjoj Riječi, biskup je rekao kako je Bog po proroku Izaiji navijestio da će djevica začeti i roditi sina i da će on biti „Emanuel“, što znači s nama Bog. „On je došao svakomu i to onome najmanjemu i najpotrebnijemu. Kada dolazim posjetiti vas zatvorenike pokušam se uživjeti u vašu situaciju. Onda se uvijek sjetim Isusa na Kalvariji kako je proglasio svetim onog kažnjenika koji je visio s njim na križu. Sveti Augustin je rekao za njega, da je on krao cijeli život, a na kraju je ukrao i Kraljevstvo nebesko. Kad je Isus raspet s ta dva kažnjenika, lijevi ga je pogrđivano, a desni, sveti Dizma, je korio lijevoga i rekavši mu: ‘mi smo s pravom kažnjeni, al’ on ništa zlo nije učinio’. Tada se i obratio Isusu rekavši mu: ‘kada dođeš u Kraljevstvo Božje, sjeti me se’, a On mu je odgovorio: ‘još danas ćeš biti sa mnom u raju’. To Isus nije nikome drugome rekao već samo tom kažnjeniku. Pitamo se onda kako i mi možemo biti u raju? Tako da se odreknemo svojih grijeha i da činimo dobro. Biti s Bogom zapravo je biti u raju. Mi želimo biti s Bogom, a to možemo biti uvijek, pa i vi ovdje u zatvoru. Upravo je misa vrhunac našeg susreta s Bogom na zemlji“, ohrabrio je biskup zatvorenike.

Na kraju, biskup je i svim okupljenima čestitao nadolazeći Božić, zaželjevši im mir i Božji blagoslov.

Ključne riječi:
biskup Vlado Košić zatvor