Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Križić s djelatnicima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva

Gospić (IKA )

Djelatnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i njihove obitelji posjetili su 26. listopada 2018. Gospićko-senjsku biskupiju.

Predvođeni o. Viktorom Grbešom, OCD, izletnici  su pohodili Veliki Žitnik, mjesto gdje je rođen Otac Domovine dr. Ante Starčević, zatim Smiljan i Memorijalni centar „Nikola Tesla“ i Gospić, gdje su u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije slavili misu. U poslijepodnevnim satima pohodili su Biskupski ordinarijat u Gospiću gdje ih je primio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Zaželjevši im dobrodošlicu, biskup Križić predstavio je povijest ličkog kraja i Gospićko-senjske biskupije. Istaknuo je kako je ta biskupija teritorijalno najveća biskupija u Hrvatskoj, ali je nažalost jako slabo naseljena, a u ovo novije doba jako mnogo ljudi seli u veće gradove i druge države. Podsjetio ih je i na ratna stradanja u toj biskupiji, kako ona u II. svjetskom, tako i u bliže vrijeme u Domovinskom ratu. Upoznao ih je i s mučeničkom smrću službenice Božje s. Žarke Ivasić koja je iz „mržnje prema vjeri“ bila ubijena i za koju je pokrenut proces beatifikacije.

Djelatnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, nakon susreta s biskupom Križićem, posjetili su gospićku vojarnu „9. gardijske brigade Vukovi”.