Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Mrzljak o izborima za Europski parlament i razrješenjima dvojice svećenika

Varaždin (IKA)

Na predstavljanju uskrsne poruke u četvrtak 11. travnja u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu biskup Josip Mrzljak podsjetio je kako se uskoro održavaju izbori za Europski parlament te je pozvao sve građane da se odazovu i izađu na birališta.

„Potrebno je preuzeti odgovornost u društvu. Zato i Crkva potiče kršćane da se angažiraju u politici. Mi svećenici se ne angažiramo u političkim strankama, ali itekako smo angažirani oko toga da nam u društvu bude dobro te da formiramo dobre ljude, jer politika je upravo to; zauzimanje za opće dobro, a to svi želimo. Pozivam stoga sve da izađu na izbore i pokažu svoju društvenu odgovornost. Crkva želi pridonijeti boljitku društva te u njega donijeti dobro i mir. Isus je taj mir, a na nama je koliko ćemo ga prepoznati“, kazao je biskup prilikom predstavljanja svoje uskrsne poruke te uz poziv na mir i zajedništvo zaželio svima radostan Uskrs.
U osvrtu na aktualne teme, biskup je podsjetio i na slučaj dvojice svećenika Varaždinske biskupije koji su radi bolesti ovih dana razriješeni svojih službi. Naime, vlč. Siniša Preiner je radi privremene odsutnosti župnika vlč. Nikole Benka, zbog bolesti, imenovan župnim upraviteljem u župi Presvetog Trojstva u Ždali, dok je vlč. Marinko Prstec, također zbog bolesti, razriješen službe župnika u župi Sedam Žalosti BDM i Svetoga Križa u Kotoribi. U spomenutoj je župi upraviteljem do daljnjega imenovan vlč. Ivan Kljunić.