Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Mrzljak pohodio Ludbreg zbog provala u sakralne objekte

Ludbreg (IKA)

Varaždinski biskup Josip Mrzljak pohodio je u subotu 9. ožujka župu Presvetog Trojstva i svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu zbog dvije provale koje su se dogodile ovoga tjedna.

Biskup je obišao župnu kuću i zavjetnu kapelu gdje su se provale dogodile. Na župnoj kući oštećena su i provaljena ulazna vrata u podrum, a u zavjetnoj kapeli provaljeno je kroz nekoliko vrata, razbacane su stvari u sakristiji, slomljene su kutije za darove vjernika te je oštećeno raspelo. Premda nije ništa otuđeno, počinjena je materijalna šteta.

Obišavši mjesta provala, biskup je izrazio žaljenje i zabrinutost zbog učinjenog vandalizma. Istaknuo je kako je velika sramota uništenje raspela, raspetog lika Gospodina Isusa Krista kojemu se, posebno u ovo korizmeno vrijeme, iskazuje osobito štovanje. Pozvao je vjernike da s pobožnošću časte Kristov križ koji je za mnoge sablazan i ludost, a  vjernicima Božja snaga i Božja mudrost, kako kaže sveti Pavao. Biskup je pozvao i župnike da se pobrinu oko zaštite sakralnih objekata i župnih zgrada ako je potrebno postavljanjem videonadzora, izvijestili su iz Varaždinske biskupije.