Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Mrzljak posjetio gradonačelnika Čehoka i poklonio mu zbornik

Varaždin (IKA)

Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak posjetio je u Gradskoj vijećnici gradonačelnika Grada Varaždina dr. Ivana Čehoka, izvijestili su 15. prosinca iz Varaždinske biskupije.

Biskup je gradonačelniku osobno poklonio i uručio Zbornik radova „Činiti dobro“ koji je objavljen u povodu 75. obljetnice života, 50. obljetnice svećeništva i 20. obljetnice biskupstva mons. Mrzljaka.
U knjizi se nalaze tekstovi tridesetak autora te izabrani tekstovi, propovjedi i poruke mons. Mrzljaka. Kako je sam biskup istaknuo, dosta je filozofskih tekstova i tema te tekstova koji na svojevrstan način oslikavaju njegov život. „Odjeci života svakog čovjeka ostavljaju trag u svijetu i životima ljudi koji su upućeni na njegov životni put. Imajući u vidu važnost i mjesto biskupske službe u životu Crkve, ovaj zbornik ukazuje na trag dobrote koje mjesni biskup kao pastir ostavlja u svoj službi“, ističe se u predgovoru zbornika koji potpisuje aktualni varaždinski biskup Bože Radoš. Glavni urednik izdanja je dr. sc. Krunoslav Novak, a zbornik je objavljen u nakladi od 800 primjeraka.