Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Palić i dr. Čović: Mostar treba biti grad koji ujedinjuje što je temelj kršćanskog učenja

Mostar (IKA)

U Biskupskom ordinarijatu u Mostaru u ponedjeljak 30. studenoga susreli su se mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić i predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskoga narodnog sabora dr. Dragan Čović, izvijestio je HDZ BiH.

Biskup Palić i dr. Čović razgovarali su o nizu tema, poput izazova epidemije koronavirusa i mjera koje se donose u posljednje vrijeme i refleksijama na svakodnevni život te socioekonomskim pitanjima prouzročenim pojavom epidemije.

Početak je adventa koji za katolike u Bosni i Hercegovini ima posebno značenje i koji će ove godine zbog svih okolnosti morati biti prilagođen. Biskup Palić predstavio je aktivnosti vezane uz nedavno otvoreni Biskupijski centar i preostale faze završetka tog važnog projekta te izvijestio o drugim aktivnostima koje biskupija planira realizirati u sljedećem razdoblju. Biskup Palić i dr. Čović razgovarali su i o izbornim procesima i aktivnostima koji slijede u Mostaru, gdje se nakon 12 godina vraća demokratsko pravo građanima Mostara.

Biskup Palić i predsjednik Čović složili su se kako su demokratski procesi uvijek važni u svim sredinama te kako u fokusu, nakon okončanja tih aktivnosti, moraju biti sve kategorije društva, osobito oni socijalno najugroženiji. Grad na Neretvi treba postati primjer brige o svima, kao jedina multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini i biti grad koji ujedinjuje i spaja što je temelj kršćanskog učenja, navodi se u priopćenju HDZ BiH.