Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić krstio šesto dijete obitelji Pastuović

Gradac (IKA)

Šibenski biskup Tomislav Rogić krstio je Davida Pastuovića, šesto dijete u obitelji Jelene i Ante na Drugu vazmenu nedjelju 11. travnja u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u župi Gradac.

Uz biskupa koncelebrirao je župnik fra Ivan Čupić koji je na početku rekao da je ovo krštenje radost za župnu zajednicu, istaknuvši da u župi ima mladih obitelji i da one pružaju pogled u bolju budućnost.

Biskup Rogić kazao je kako su na Drugu uskrsnu nedjelju u Šibenskoj biskupiji bila tri krštenja u obiteljima s više djece. U Vodicama je kršteno deveto dijete, u župi Njivice u Šibeniku sedmo dijete u obitelji, a na Uskrs je krstio peto dijete u jednoj obitelji. „Ovi događaji znak su uskrsne radosti i nade za našu Šibensku biskupiju. U šali sam nekima od tih obitelji rekao da mi je od njihove vjere i svjedočanstva napraviti serum i širiti dalje po cijelom hrvatskom narodu“, rekao je biskup Rogić. Istaknuo je da bez otvorenosti životu iza koje stoji vjera i pouzdanje u Boga sigurno ne možemo živjeti uskrsnu radost i nadati se nekakvoj drugačijoj budućnosti.