Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić: Marijin rođendan i danas progovara istom snagom vjere, pouzdanja i opredjeljenja za Boga

Skradin (IKA)

Šibenski biskup Tomislav Rogić na blagdan Male Gospe, u nedjelju 8. rujna, predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Skradinu.

Uz biskupa koncelebrirali su župnik u Skradinu don Darko Poljak, župnik u Stankovcima i Banjevcima fra Tomislav Brekalo i umirovljeni biskup Ante Ivas. Nakon slavlja uslijedila je procesija sa Gospinom slikom ulicama Skradina.

U homiliji biskup Rogić istaknuo je kako Marijin rođendan i danas progovara istom snagom vjere, pouzdanja i opredjeljenja za Boga. „I za nas je početak spasenja ako poput Marije svoje srce više otvorimo Bogu da u njemu nađe mjesta.

Otvoriti srce Bogu znači prihvaćati život koji mi je Bog darovao sa svim onim poteškoćama s kojima mi se nositi. Uvijek Božju pomoć tražiti i vjerovati da Bog sve može okrenuti na dobro. Nema nevolje koja ne može postati blagoslov i nema blagoslova bez križa“, istaknuo je biskup Rogić.

„Ako ne budemo zaslijepljeni ovim svijetom; ako budemo znali usporiti, zastati, razmisliti i moliti nad svojim životom, nad našim narodom i čitavim svijetom; ako poput Marije dopustimo da Bog vodi putove našeg života, tada se može i hoće vratiti mir u čovjekovu dušu, tada ćemo biti izmireni s Bogom, tada ćemo i brata pored sebe drugim očima gledati i nestat će oni sebični razlozi sukoba i svakog grijeha. Tada ćemo moći svoj križ nositi do Božje volje vjerujući u spasenje zauvijek.

Marija vodi putem spasenja. Marija je početak spasenja ljudskoga, Marija i nama donosi Sina Božjega, svu Božju milinu i blizinu“, zaključio je šibenski biskup.

https://ika.hkm.hr/galerije/foto-biskup-rogic-predvodio-slavlje-male-gospe-u-skradinu/

 

Ključne riječi:
Mala Gospa Rogić skradin