Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rogic

Svetkovina sv. Petra i Pavla u Šibeniku

Na svetkovinu svetih Petra i Pavla, u ponedjeljak 29. lipnja, šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je misno slavlje u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku, podijelivši sakramente krštenja i potvrde skupini odraslih vjernika koji su trebali biti kršteni u Vazmenoj noći.

Proslavljena pedeseta obljetnica kanonizacije Nikole Tavelića

Pedeseta obljetnica kanonizacije Nikole Tavelića proslavljena je u nedjelju 21. lipnja u Šibeniku misnim slavljem koje je na Trgu Ivana Gorana Kovačića uz svečevo Nacionalno svetište predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

U Šibenik stigao kip sv. Nikole Tavelića

Na prostoru gdje će se u nedjelju 21. lipnja s početkom u 10 sati održati svečano euharistijsko slavlje u prigodi proslave velikoga jubileja 50 godina od kanonizacije Nikole Tavelića postavljen je svečev kip. 

Misa zahvalnica u Katoličkom centru u Šibeniku 

U kapeli Sv. Mihovila u Katoličkom centru u Šibeniku u petak 19. lipnja, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, okupili su se u zajedništvu liturgijskoj slavlja svi djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku, da bi zahvalili Trojedinom Bogu na još jednom uspješno završenoj nastavnoj godini.

Misa posvete ulja u Šibeniku

Misu posvete ulja koja se slavi na Veliki četvrtak u jutarnjim satima, zbog pandemije koronavirusa  šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je u srijedu 17. lipnja u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku.

Svetkovina Gospe od Karavaja u župi Tisno

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u utorak 26. svibnja u župi Tisno na Karavaju, jednom od četiri marijanska svetišta Šibenske biskupije. Središnje jubilarno slavlje uz sudjelovanje velikog broja vjernika iz cijele Šibenske biskupije i iz susjedne Zadarske nadbiskupije predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Cvjetnica u šibenskoj katedrali

U katedrali Sv. Jakova u Šibeniku misno slavlje na Cvjetnicu, u nedjelju 5. travnja, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

1 2 3 4