Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitva mladih za Šibenik i Šibensku biskupiju

Šibenik (IKA)

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana sv. Mihovila, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, upriličeno je u katedrali Sv. Jakova u petak 25. rujna.

Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, a među koncelebrantima bio je rektor Nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić i biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec.

Pozvani smo sva svoja vremena živjeti u povezanosti s Bogom. Na njega se osloniti, njemu vjerovati. Iz njegove ruke primiti i napore i kušnje i izazove, da se on u nama proslavi, a mi da donesemo plod u svoje vrijeme, poručio je mladima biskup Rogić.

„Sveti Mihovile, koji si borac Božji. Tebe častimo jer si Boga proslavio pobjedom nad zlom, jer si ustrajao u službi slušajući Božju zapovijed, jer si se borio da te ništa od Boga ne udalji. Tebe večeras molimo pomozi nama, našim mladima, da odbace što je Krista nedostojno, da svako zlo zaobiđu u velikom luku, da ustraju u dobru usprkos tolikim zamamnim ponudama krivih putova, da bdiju nad svojim savjestima uporno čupajući korov grijeha, da ih nikakvo trnje zemaljsko ne zarobi, nego da Krista slušaju, slijede i nasljeduju pa i onda kad je teško, ali jedino ispravno, kazao je biskup.

Mladima je preporučio da se mole sv. Mihovilu: „On se za Boga borio, zlo pobijedio snagom Božjom jer je bio Božji arhanđeo. Budimo i mi Božji i pobjeđujmo snagom Božje ljubavi“.

Nakon slavlja mladi su u procesiji s upaljenim svijećama predvođeni Katoličkim skautima prošli ulicama Šibenika. Molitva za Grad i biskupiju bila je na tvrđavi svetog Mihovila, podno koje je nastao grad Šibenik. Nakon izrečenih molitava i pjesama molitva je zaključena biskupovim blagoslovom.