Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina sv. Petra i Pavla u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Na svetkovinu svetih Petra i Pavla, u ponedjeljak 29. lipnja, šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je misno slavlje u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku, podijelivši sakramente krštenja i potvrde skupini odraslih vjernika koji su trebali biti kršteni u Vazmenoj noći.

Biskup Rogić u homiliji se obratio katekumenima i krizmanicima. „Vi danas, snagom sakramenata krštenja, pričesti i potvrde, ulazite dublje u povezanost s Kristom. Opredijelili ste se za Krista, on postaje vaš životni izbor. Kao da s Petrom odgovarate na Isusovo pitanje: „Ti si Krist – pomazanik Sin Boga  živoga. U tebe stavljamo svoje pouzdanje i svoj život. Želimo ga proživjeti oslonjeni na tvoju prisutnost, tvoju pomoć i ljubav kojom nas danas po milosti sakramenata grliš“, kazao  je biskup.

Primljena milost i prianjanje uz Krista, ne znači da ćete biti pošteđeni nevolja i da više nećete imati slabosti, ali znači da uvijek imate siguran oslonac, svoje pouzdanje u Boga kao siguran izvor životne snage. Krijepite se tom milošću rastući u vjeri. Uvijek se iznova vraćajte na ovaj dan i događaj u vašem životu kada vas je pohodio Bog, a on svojih ne ostavlja. Neka vam onaj konačni cilj da Bogu zauvijek idemo, da smo od njega pozvani na vječni život – uvijek bude pred očima. U tom svjetlu jasnije ćete očitati svaki događaj u vašem životu. Imat ćete sigurno uporište u svakoj nedoumici i iskušenju. Birajte uvijek ono što vas vodi Bogu, tada ćete osjetiti i njegovu ljubav, blizinu i pomoć, poručio je biskup katekumenima i krizmanicima.

Uz biskupa na misi su koncelebrirali župnik katedrale i kanonik don Krešimir Mateša, biskupov tajnik i ekonom don Roko Glasnović, župnik župe Baldekin don Tomislav Puljić koji je predvodio katekumenat, te kancelar don Joso Pavić koji je preko misnog slavlja obilježio 58 godina svećeništva.