Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić predvodio misu na svetkovinu sv. Lucije u samostanskoj crkvi benediktinki

Šibenik (IKA)

Svetkovina djevice i mučenice sv. Lucije proslavljena je u srijedu 13. prosinca u istoimenoj samostanskoj crkvi benediktinki u Šibeniku. Svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, a u koncelebraciji bio je i umirovljeni biskup Ante Ivas te još osmero svećenika.

U homiliji biskup Rogić poručio je kako je svetoj Luciji bilo najvažnije ostati Kristova. „Ne dopustiti da je nikakav strah, pa ni od muka, odijeli od Boga. Krist je bio svjetlo njezina života i sve bi učinila samo da se ne udalji od svoga Spasitelja. Željela je živjeti u milosti Božjoj, zato je živjela svoju čistoću, predanje Bogu. Kakvo svjedočanstvo da se Božja milost i u nama može nastaniti, da možemo biti nositelji Duha Božjega. Jedini je uvjet: svojevoljno ne pristati na grijeh, ne izabrati tamu bilo koje vrste, bilo kojeg grijeha. Čuvala je Isusove riječi: Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam“, kazao je biskup Rogić.

„Može li zapravo čovjek više od toga ostvariti, nego da svakodnevno, uvijek i jednom zauvijek bude i ostane prijatelj Božji! Bog ju je izabrao i postavio da trajno rod donosi, da i nama danas bude poticaj na ustrajnost u vjeri, u prijateljstvu s Bogom. Zato ju i danas častimo kao nagovještaj onog svjetla kojeg će Božji Sin svojim rođenjem donijeti na svijet“, kazao je biskup Rogić govoreći o svetoj Luciji.