Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-lucija

Proslava sv. Lucije u Župi sv. Josipa u Varaždinu

Povodom spomendana sv. Lucije, zaštitnice slijepih i slabovidnih osoba, Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, na čelu s povjerenikom vlč. Leonardom Šardijem, organiziralo je duhovni susret u srijedu 13. prosinca u Župi sv. Josipa u Varaždinu, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Blagdan sv. Lucije u Dubočcu

Blagdan sv. Lucije, djevice i mučenice, svečano je u srijedu 13. prosinca proslavljen u župi sv. Mihaela u Dubočcu kod Slavonskog Broda. Misno slavlje predvodio je župnik Marko Čubelić.

Proslava svetkovine svete Lucije u Kostreni

Župljani Kostrene proslavili su u ponedjeljak 13. prosinca svoju nebesku zaštitnicu sv. Luciju djevicu i mučenicu. Svečano liturgijsko slavlje u župnoj crkvi, na kojemu se okupio veliki broj župljana i hodočasnika, kao i predstavnika općinske vlasti, predslavio je riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić u zajedništvu sa župnikom vlč. Ivanom Stošićem, generalnim vikarom Riječke nadbiskupije vlč. Mariom Tomljanovićem i mnogobrojnim svećenicima.

Slavlje u Župi sv. Lucije Pazinske

U Župi svete Lucije Pazinske, u Pazinskom dekanatu, blagdan sv. Lucije mučenice proslavljen je s dva svečana misna slavlja koja je predvodio župnik preč. Željko Zec, ravnatelj dijecezanskog Caritasa.

1 2