Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Šaško predvodio slavlje krštenja u Mihovljanu

Mihovljan (IKA)

Na 1. nedjelju došašća, 28. studenoga, u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Mihovljanu zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško krstio je Vita, peto dijete obitelji Risek, i Ivu Rinkovec, treće dijete u obitelji Tomislava i Marije.

Roditelji Dragutin i Željkica Risek imaju još tri sina: Mihaela, Jakova i Davida te kćer Maju. Obitelj Rinkovec uz Ivu ima sina Marka i kćer Anu. I Vito i Iva nećaci su svećenika Branka Riseka, župnika u Zaboku.

Na početku došašća biskup Šaško pozvao je sve okupljene da zastanemo; da razmislimo zašto i kamo se stalno žurimo te da razmotrimo malenost ljudskog bića. Božje kraljevstvo je sve bliže, zato podignimo glave i molimo Božju milost da nam srce ne oteža zbog bojazni, obeshrabrenosti i razočarenja. Trebamo se truditi oko dobrote i pravednosti te otvoriti prostor Bogu koji nam želi biti blizu. Po krštenju petog djeteta jasno vidimo koji je put liječenja naše suvremenosti i našeg hrvatskog naroda. Civilizacija koja ne poštuje dar života ne može biti zdrava ni očekivati boljitak.

Na kraju biskup vjernicima na srce stavlja molitvu kao ohrabrenje na životnom putovanju: “Isuse, nemoj još detaljno ni prestrogo gledati naše živote; prati naša nastojanja; pomozi nam da se obnovimo, da bismo živjeli radost Božića. Isuse, kao što gledaš jednu svijeću, da bi taj plamen ojačao, pomozi nam da svakoga dana osjetimo pomak, da se možemo pridići, biti budni u razmatranju tvoje Riječi; da budemo postojani u molitvi, po kojoj ćemo otkriti snagu za djela ljubavi.”