Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-sasko

Biskup Šaško krstio Emanuela, peto dijete u obitelji Lacković

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je euharistijsko slavlje na svetkovinu Presvetog Trojstva, 12. lipnja, u Župi Blažene Djevice Marije Pomoćnice u Ivancu Bistranskom, prilikom kojega je krstio Emanuela, peto dijete Ivane i Ivana Lacković.

Biskup Šaško predvodio slavlje krštenja u Mihovljanu

Na 1. nedjelju došašća, 28. studenoga, u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Mihovljanu zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško krstio je Vita, peto dijete obitelji Risek, i Ivu Rinkovec, treće dijete u obitelji Tomislava i Marije.

Svečano proslavljen Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Na središnjemu misnom slavlju koje je na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenoga, u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško šesnaestorica bogoslova zagrebačke Bogoslovije primljena su među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za sveti red đakonata i prezbiterata.

VIDEO Prva procesija ulicama remetske župe nakon 84 godine

Nakon euharistijskoga slavlja blagdana Male Gospe uz crkvu Uznesenja BDM u Remetama, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je i procesiju u kojoj je ulicama remetske župe nošen čudotvorni kip Gospe Remetske. U procesiji je, prema procjeni župnika o. Antonija Marija Čirka i njegovih suradnika, sudjelovalo više od sedam i pol tisuća vjernika Remeta i Zagreba.

Proslava 10. obljetnice prezbiterskog ređenja svećenika Zagrebačke metropolije

Jedanaestorica svećenika Zagrebačke metropolije (Zagrebačka nadbiskupija te Varaždinska i Sisačka biskupija) proslavila su u četvrtak 17. lipnja u kapeli Presvetog Srca Isusova u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu 10. obljetnicu svoga prezbiterskog ređenja koje će im ostati u sjećanju i po tome što je te 2011. godine papa Benedikt XVI. pohodio Hrvatsku.

Na Mirogoju pokopan don Pavao Crnjac

Na svetkovinu Bezgrešnoga začeća BDM, 8. prosinca, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško na zagrebačkome groblju Mirogoj predvodio je sprovodne obrede za pokojnoga vlč. Pavla Crnjca, rektora crkve Corpus Domini u Zagrebu, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

1 2