Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević i gradonačelnik Novske razmotrili funkcioniranje Katoličke osnovne škole

Požega (IKA)

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je 31. siječnja u Biskupskom domu u Požegi gradonačelnika Novske Marina Piletića.

 

Na susretu su sudjelovali i predstojnik Ureda za katoličke škole Ivica Žuljević te ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj Krunoslav Juraković.


Gradonačelnik je upoznao biskupa s pokazateljima pozitivnih pomaka u gospodarstvu i demografskom stanju Grada te predstavio projekte čije bi ostvarenje trebalo pridonijeti njegovu daljnjem boljitku. U okviru toga razmotreno je i pitanje funkcioniranja Katoličke osnovne škole u Novskoj, koja je započela radom u prošloj školskoj godini. Požeška biskupija, osnivač Škole u suradnji s Gradom pobrinut će se za nove prostore tijekom sljedeće dvije godine i osigurati uvjete za redovito odvijanje odgojno-obrazovnog procesa za učenike daljnjih razreda svoje Škole. Biskup i gradonačelnik razgovarali su i o značenje arheoloških iskapanja u podu sadašnje župne crkve Sv. Luke u Novskoj i oko nje, koji svjedoče o pred-osmanlijskim sakralnim gradnjama i o tragovima davnih kultura koje su postojale na ovom prostoru.