Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević pohodio obitelj Maleta nastradalu u požaru

Velimirovac (IKA)

Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji bivšeg velimirovačkog župnika Patrika Alatića i tajnika Mateja Silukovića pohodio je 4. studenoga osmeročlanu obitelj Stjepana i Ane Maleta u Klokočevcima, filijali Župe Velimirovac nedaleko Našica.

Obitelji Maleta se u nedjelju 31. listopada tijekom noći zapalila obiteljska kuća i u potpunosti izgorjela. Članovi obitelji uspjeli su se spasiti pred vatrenom buktinjom u kojoj je izgorio krov i veći dio njihove obiteljske kuće.

Otac Stjepan upoznao je biskupa s okolnostima u kojima se dogodio požar te o spašavanju djece iz kuće u plamenu kao i o sadašnjem stanovanju u kući njihovih kumova. Izvijestio je da im je načelnik Općine Đurđenovac ponudio smještaj u školskim prostorima koji imaju dva manja stana te se nadaju skorašnjem njihovu uređenju i useljenju a potom bi krenuli u obnovu svoje izgorjele kuće.

Biskup je kazao kako im je svojim pohodom želio iskazati svoju blizinu i pažnju, posvjedočiti solidarnost u nevolji, upoznati se s razmjerima štete kako bi im Biskupija pritekla u pomoć u okviru svojih materijalnih mogućnosti. Poželio je roditeljima Ani i Stjepanu da se u njihovim srcima ne nastani gorčina, nego da s pouzdanjem u Boga i uz pomoć dobrih ljudi nastoje postupno popraviti nanesenu štetu. U razgovoru s djecom od kojih najmlađi Patrik ima godinu i pol, biskup se zanimao kako provode vrijeme u okolnostima online nastave te im podijelio sličice s molitvom i prigodne darove. Roditeljima je biskup uručio početnu novčanu pomoć Požeške biskupije i izrazio spremnost da se biskupija uključi u obnovu njihova doma.