Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević primio zapovjednika Hrvatske kopnene vojske

Požega (IKA)

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 4. ožujka general bojnika Sinišu Jurkovića, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske u čijoj je pratnji bio brigadir Krešimir Maras, voditelj ureda zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

General bojnik Jurković, rodom iz Strmca kod Nove Gradiške i biskup Škvorčević podrijetlom iz nedalekog Davora, razgovarali su najprije o stanju u njihovu kraju, o onome što ga opterećuje, kao i o mogućnostima za njegovu bolju budućnost te o ulozi koju u tom pogledu imaju Hrvatska vojska i Crkva u svome specifičnom poslanju.

Biskup je podsjetio kako je prigodom uspostave Požeške biskupije i njegova biskupskog ređenja Hrvatska vojska dala značajan doprinos, te je zahvalio za sve ono što vojska i danas čini svojim odmjerenim i nenametljivim djelovanjem na izgradnji vrijednosti, provjerenih u Domovinskom ratu.

Osvrnuli su se i na suradnju između Hrvatske vojske i Požeške biskupije u određenim programima u gradu Požegi, kao i na sudjelovanje Hrvatske vojske na hodočašću hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj. General bojnik Jurković upoznao je biskupa s programom prisege novih ročnika koja će se po prvi put održati na požeškom glavnom Trgu Svetog Trojstva u subotu 7. ožujka.