Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Štironja poziva na susret molitvenih zajednica, crkvenih pokreta i katoličkih udruga

Pula (IKA)

Porečki i pulski biskup Ivan Štironja poziva na misno slavlje i susret molitvenih zajednica, crkvenih pokreta i katoličkih udruga Porečke i Pulske biskupije, koje će se održati 20. svibnja.

„Nalazimo se pred svetkovinom Pedesetnice. Zahvalna srca razmišljamo o Kristovu beskrajnu daru Duha Svetoga kao i o zajedništvu vjere Apostolskog zbora i onih što prigrliše vjeru: ‘Svi su bili zajedno na istome mjestu… svi se napuniše Duha Svetoga i počeše govoriti drugim jezicima, kako im već Duh davaše zboriti’ (Dj 2,1. 4)”, podsjeća nas ordinarij.

„Sve vas, poštovani voditelji i članovi molitvenih zajednica, pokreta i katoličkih udruga, ovim pozivam da se, poučeni primjerom prvotne Crkve, zajedno okupimo te kao ‘jedno srce i jedna duša’ (Dj 4,32) u zajedništvu slavimo Boga i zahvalimo Kristu Gospodinu koji nam je poslao Duha Svetoga“, ističe biskup u pozivu.

Mons. Štironja će misno slavlje tim povodom slaviti na Duhovski ponedjeljak – spomendan Marije Majke Crkve, 20. svibnja u 19 sati u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.