Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-ivan-stironja

Homilija nadbiskupa Barišića na misi biskupskog ređenja mons. Ivana Štironje

Tijekom svečanog euharistijskog slavlja u srijedu, 7. travnja u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru zaređen je za kotorskog biskupa svećenik Trebinjsko-mrkanske biskupije mons. Ivan Štironja kojega je papa Franjo imenovao 22. prosinca 2020. Euharistijsko slavlje predvodio je glavni zareditelj splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić te uputio prigodnu homiliju koju prenosimo u cijelosti.

Misa biskupskog ređenja mons. Ivana Štironje

U katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru počela je misa s obredom biskupskog ređenja imenovanoga kotorskog biskupa mons. Ivana Štironje koja se može pratiti u izravnom prijenosu na RTV Herceg-Bosne i Laudato TV, odnosno ovdje na stranicama Informativne katoličke agencije (IKA).

Liturgijski vodič za biskupsko ređenje mons. Ivana Štironje

U prigodi biskupskog ređenja nedavno imenovanog kotorskog biskupa mons. Ivana Štironje, koje će biti tijekom euharistijskog slavlja 7. travnja u 11 sati u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru, objavljen je prigodni liturgijski vodič kojeg su zajednički izdali biskupski ordinarijati u Mostaru i u Kotoru, izvijestila je KTA.

1 2