Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: porecki-i-pulski-biskup

Gospić: Proslavljena svetkovina Navještenja Gospodnjega

Naslovnu svetkovinu gospićke katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije proslavljen je svečanim euharistijskim slavljem u subotu 25. ožujka 2023. u Gospiću. Uvodni govor gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića i propovijed apostolskog upravitelja Splitsko-makarske nadbiskupije Želimira Puljića prenosimo u cijelosti.

Sabor biskupâ Riječke metropolije

Sabor biskupâ Riječke metropolije održan je na svetkovinu Blagovijesti, u subotu 25. ožujka, u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa i metropolita Mate Uzinića.

Prvi pohod biskupa Štironje pulskoj katedrali

U prigodi tradicionalnog biskupijskog korizmenog hodočašća u pulsku katedralu novi porečki i pulski biskup Ivan Štironja po prvi je put pohodio pulsku katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije 19. ožujka.

Govor mons. Jelenića prigodom uvođenja u službu mons. Štironje

Prigodom uvođenja u službu novoga porečkog i pulskog biskupa Ivana Štironje 18. ožujka 2023. u porečkoj katedrali u ime svećenika, redovnika, redovnica, bogoslova i vjeroučitelja Porečke i Pulske biskupije pozdravni govor uputio je kancelar biskupije mons. Sergije Jelenić. Govor donosimo u cijelosti.

1 2 3