Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov čestitao novoimenovanom biskupu mons. Svalini

Skoplje (IKA)

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh mons. Kiro Stojanov prigodom imenovanja mons. Fabijana Svaline biskupom koadjutorom Srijemske biskupije uputio je 8. listopada čestitku koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani i dragi novoimenovani biskupе mons. Svalina,

s velikom sam radošću primio vijest s kojom je Sveti Otac Franjo Vama iskazao svoje povjerenje i uvrstio Vas u biskupski zbor, imenujući Vas za biskupa koadjutora slavne Srijemske biskupije.

Čestitam Vam na imenovanju u svoje osobno ime te uime svećenika, redovničkih zajednica i vjernog puka Skopske biskupije i Strumičko-skopske eparhije sa željom da Vas Božji blagoslov slijedi na sve Vaše pastirske izazove koje ćete imati u novoj službi. Neka Vas Duh Sveti vodi i otvori Vam još veće vidike za Vašu biskupsku službu.

Kao Crkva u Makedoniji mogli smo doživjeti Vašu blizinu i konkretnu podršku i stoga se čvrsto nadam da će Vaša revnost u služenju na svim razinama biti blagoslov za novu biskupiju, kamo Vas sada šalje Božja providnost.

Crkva u Makedoniji i Srijemska biskupija posebno su povezane štovanjem svetog Dimitrija i zato njemu upućujemo naše molitve za Vašu nadpastirsku službu, kao i svetoj Majci Tereziji i Blaženoj Djevici Mariji, moleći od njih milost za Vas, Vaše svećenstvo i povjereni ti Božji narod.

Uz iskrene čestitke i molitve, bratski Vas pozdravljam,

+ Kiro Stojanov

skopski biskup i strumičko-skopski eparh