Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov primio državnu tajnicu za europske poslove Metelko-Zgombić

Skoplje (IKA)

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov primio je 11. ožujka u biskupskoj rezidenciji u Skoplju državnu tajnicu za europske poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Andreju Metelko-Zgombić u pratnji hrvatske veleposlanice Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj.

Biskup Stojanov zahvalio je državnoj tajnici Metelko-Zgombić na posjetu te je upoznao s kratkom povijesti i djelovanjem Katoličke Crkve u Makedoniji koja je organizirana u dvije biskupije: Skopsku i Strumičko-skopsku za vjernike istočnog obreda. Istaknuo je i veliku povezanost Crkve u Makedoniji s Crkvom u Hrvata, kao i tradiciju djelovanja hrvatskih misionara, te kazao da su većinski vjernici u Skopskoj biskupiji hrvatske narodnosti. Izrazivši radost zbog dobre suradnje s Hrvatskim veleposlanstvom i državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske upoznao je državnu tajnicu Metelko-Zgombić o zajedničkim aktivnostima za dobro i očuvanje hrvatske zajednice i njenog identiteta.

Sugovornici su se osvrnuli i na neke od aktualnih tema vezane za budućnost Europe glede demografije, obitelji i migracija kao i važan događaj predsjedanja Republike Hrvatske vijećem Europske unije kao i potpori Republici Sjevernoj Makedoniji na njezinom putu pristupnih pregovora.