Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov primio premijera Plenkovića

Skopje (IKA)

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov primio je u srijedu 5. travnja u Biskupskoj rezidenciji u Skopju predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, izvijestili su iz Biskupije.

Premijer Plenković biskupa Stojanova je posjetio, u pratnji svojih suradnika, u sklopu službenog posjeta Makedoniji. U pratnji biskupa Stojanova na susretu su bili ravnatelj makedonskog Caritasa vlč. Zoran Stojanov, biskupski kancelar vlč. Marjan Ristov, skopski katedralni župnik p. Vinko Maslać i kapelan u skopskoj katedrali p. Marjan Bešlić.

Biskup Stojanov upoznao je hrvatskog premijera sa životom Katoličke Crkve u Makedoniji, kao i s dobrim odnosima s Katoličkom Crkvom u Hrvatskoj. Također je istaknuo dobru suradnju Katoličke Crkve i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Makedoniji.

Premijer Plenković je zahvalio biskupu Stojanovu na kontinuiranoj brizi za hrvatsku zajednicu u Makedoniji. Vlada Republike Hrvatske pomoć će i dalje pružati, posebice putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, istaknuo je premijer Plenković. Susret je završio razmjenom darova, izvijestili iz Biskupije.