Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Uzinić: Budimo svojim životom, izborima i vrijednostima usmjereni prema nebesima

Dubrovnik (IKA )

Dubrovački biskup Mate Uzinić predvodio je na spomendan svih vjernih mrtvih 2. studenoga jutarnju misu u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike.

„Ovaj dan u kojem molimo za sve pokojne je dan u kojem i mi krećemo u svakodnevni život uvjereni da između nas i naših pokojnih svetaca i onih koji su na putu da to budu, postoji povezanost u molitvi, ali i da nam to daje snagu da ne budemo usmjereni prema ovozemaljskoj stvarnosti jer shvaćamo da je ona privremena nego da svojim životom, izborima, vrijednostima, pravednošću budemo usmjereni prema nebesima gdje ćemo se susresti s našom braćom i sestrama, svetima kao i onima koji su na putu da to budu, jer tada ćemo i mi biti konačno sveti“, rekao je u propovijedi biskup.

Nakon mise biskup Uzinić pomolio se na grobu blagopokojnog biskupa mons. Severina Perneka koji se nalazi u sakristiji katedrale kao i za sve ostale čiji se posmrtni ostaci nalaze u katedrali, dok je na Svi svete nakon mise na Boninovu obišao neke grobove na tom gradskom groblju te prvi put i kosturnicu gdje su pohranjene kosti iz dubrovačke katedrale.