Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Uzinić će na Misi Večere Gospodnje oprati noge jednoj obitelji

Dubrovnik (IKA)

Na misi Večere Gospodnje u dubrovačkoj katedrali na Veliki četvrtak 18. travnja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić će u obredu pranja nogu, po primjeru Isusovog pranja nogu apostolima, ove godine oprati noge jednoj obitelji.

Obitelj kojoj će biskup Uzinić oprati noge na Veliki četvrtak je obitelj Marijane i Tomislava Franušića koja ima 13 djece, od kojih najmlađe ima 7 mjeseci. Najstarije dijete Andrea ima 24 godine i nalazi se u benediktinskom samostanu u mjestu Sant’ Angelo in Pontano u Italiji.

Podsjetimo, papa Franjo već nekoliko godina obredom pranja nogu na Veliki četvrtak skreće pozornost kršćana kao i cijele javnosti na milosrdnu Božju ljubav koja obuhvaća sve ljude uključujući i one na marginama društva. Svojim činom otvorio je mogućnost Crkvi diljem svijeta da taj obred proširi i na druge sudionike što se već događa u nekim biskupijama i župama diljem svijeta, a ovim činom tome se pridružuje i Dubrovačka biskupija, koja ovim ove godine u središte želi staviti obiteljsku zajednicu.

Ključne riječi:
obitelj pranje nogu Uzinić