Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Uzinić krstio blizance – četvrto i peto dijete u obitelji Barović

Dubrovnik (IKA)

U Župi sv. Mihajla u Dubrovniku biskup Mate Uzinić krstio je u subotu 31. listopada dvojicu blizanaca – Lukasa i Leona, četvrto i peto dijete u obitelji Darija i Jadranke Barović koji već imaju tri kćeri.

Potaknut pročitanom evanđeoskom rečenicom „Ti si Sin moj ljubljeni, u Tebi mi sva milina“, biskup se kratko obratio okupljenima rekavši da je ta rečenica izgovorena za Isusa. Dodao je kako su vjernici u njemu, Sinu, postali Božji sinovi i kćeri te ih je Bog ponovno pridružio zajedništvu svoje obitelji.

„Naime, to smo zajedništvo bili po grijehu izgubili“, protumačio je biskup, „a to zajedništvo će danas primiti Leon i Lukas, i po tom zajedništvu će, iako su sad već Božji sinovi, moći ostati na nov način, na način Isusa Krista, sinovi u Sinu. I zapravo nakon krštenja nad njima će se čuti onaj glas: ‚Ti si Sin moj ljubljeni, u Tebi mi sva milina.‘“

Biskup je zatim poručio roditeljima da Leon i Lukas u zajedništvu njihove obitelji i župne zajednice „s vremenom trebaju prepoznati, otkriti da su doista ljubljeni sinovi Božji, da su sinovi u Sinu, da ih Bog voli i da je u Isusu Kristu Bog postao jedan od nas, ne zato da nas kazni nego zato da nas spasi.“

Vaša zadaća je da ih tome poučite, kazao je biskup. Podsjetio je i da vjeru nisu primili samo kao dar nego i kao obvezu da se za taj život brinu, da se trude oko odgoja – općenitog, ali i vjerskog. Uz roditelje to je zadaća i kumova koji su prvi pozvani pomagati, ali i cijele obitelji, zatim i župne zajednice i biskupije, napomenuo je biskup. „Nadam se da ćete svojim životom i riječima svjedočiti kako bi naša djeca doista otkrila našeg Boga onakvog kakav jest, Boga koji nas ljubi“, poručio je.

Župnik Župe sv. Mihajla don Robert Ćibarić zahvalio je biskupu koji se rado odazvao i što, kako je kazao, ni u jednom trenutku nije oklijevao doći te što mu je bila čast podijeliti radost krštenja. Biskup Uzinić potom je još jednom čestitao cijeloj obitelji, roditeljima i kumovima te im je uručio prigodne poklone.