Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovacki-biskup-mate-uzinic

Misa zadušnica za don Franu Draguna u dubrovačkoj katedrali

U katedrali Gospe Velike u srijedu 9. rujna služena je misa zadušnica za pokojnog svećenika Dubrovačke biskupije don Franu Draguna (1943. – 2020.). Misu zadušnicu predslavio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a suslavilo je više svećenika.

Blagoslov obnovljene crkve Gospe od Špilice na Lopudu

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, u utorak 8. rujna, dubrovački biskup Mate Uzinić blagoslovio je obnovljenu crkvu i zvonik u franjevačkom samostanu Rođenja Blažene Djevice Marije (Gospa od Špilice) na otoku Lopudu.

Blagoslov nove crkve Sv. Josipa u Drveniku

U Drveniku, mjestu u Župi sv. Srđa i Baha u Pridvorju u Konavlima, u subotu 5. rujna dubrovački biskup Mate Uzinić blagoslovio je novoizgrađena crkvicu Sv. Josipa.

Obavijest dubrovačkog biskupa Mate Uzinića vezana uz nove epidemiološke mjere

S obzirom na to da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedlog Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, propisao u petak 28. kolovoza nužne epidemiološke mjere za naredno razdoblje od 14 dana, dubrovački biskup Mate Uzinić uputio je obavijest vezanu uz te mjere svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Dubrovačke biskupije.

Započela akcija Caritasa Dubrovačke biskupije: „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“

Caritas Dubrovačke biskupije u nedjelju 28. lipnja pokrenuo je akciju „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“, kojom se želi pomoći stanovništvu afričkog kontinenta čiji južni i istočni dio je pogođen velikim sušama. Putem milodara na misama na području Dubrovačke biskupije prikupljala se novčana pomoć za Zimbabve, jednu od država s čijim Caritasom je Caritas Dubrovačke biskupije uspostavio vezu kako bi se informirao o situaciji na terenu.

1 2 3