Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupi Europske unije pozivaju na okončanje nasilja u Svetoj Zemlji

Bruxelles (IKA)

Predsjednik Komisije biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) biskup Mariano Crociata u priopćenju je u srijedu 11. listopada izrazio duboku tugu i zabrinutost zbog tragičnih događaja u Svetoj Zemlji i pozvao na okončanje nasilja, objavili su Vatican News i Kathpress.

Biskup Crociata podsjetio je da terorizam i rat ne nude nikakvo rješenje, nego samo donose smrt i patnje nedužnim ljudima. U ime biskupa Europske unije pozvao je zaraćene strane da hitno obustave napade, puste otete taoce i zaustave spiralu nasilja. Svi su žrtve i njihove obitelji mole i pozivaju sve vjernike na molitvu, naglasio je predsjednik COMECE-a.

Biskup Crociata pozvao je napose Europsku uniju da učini sve što je u njezinoj moći kako bi došlo do popuštanja. Pritom se moraju zajamčiti sva temeljna prava ljudi u tome području i poštivati povijesni i pravni status quo svetih mjesta, naglašava COMECE.

Biskup Crociata pozvao je na hitne napore u cilju ostvarenja trajnog i održivog mira na Bliskom istoku. To se treba dogoditi na temelju međunarodnog prava, pravičnosti i jednakopravnosti svih ljudi, smatraju biskupi Europske unije. Tragedija koja se nastavlja trebala bi potaknuti svjetsku zajednicu da učini sve što je u njezinoj moći kako bi se sukob okončao i poravnao put za mirnu budućnost u Svetoj zemlji, zaključio je predsjednik Komisije biskupskih konferencija Europske unije.