Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupi pozivaju na europske izbore

Luksemburg (IKA)

Katolički biskupi pograničnih područja Njemačke, Francuske i Beneluxa u „Pismu europskoj braći i sestrama“ poručuju da je solidarnost i suradnja nacija najbolje rješenje za probleme Europe.

Povlačenje iz Europe nije odgovor, upozoravaju biskupi u dokumentu predstavljenom u ponedjeljak 29. travnja u Luksemburgu, prenosi Kathpress. Predsjednik Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije (ComECE) luksemburški nadbiskup Jean-Claude Hollerich pojasnio je da su se osjećali dužni govoriti o stanju u Europi jer dolaze iz dijeceza koje „leže na granicama na kojima svaki dan osjećaju Europu“. Europa osjeća izvjesnu ugroženost – prijete joj Brexit i rastući populizam i nacionalizam, ističe mons. Hollerich ali upozorava da premda postoje osnove za kritiziranje Europe, „bilo bi glupo zanemariti pozitivne aspekte Europske unije“.

Veliki socijalni i migracijski izazovi koji se nalaze pred Europom mogu se riješiti samo dijalogom ispunjenim povjerenjem. Biskupi vjeruju da Europska unija može pridonijeti miru i stabilnosti u cijelom svijetu.

Ključne riječi:
COMECE izbor