Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupijski kamp za mlade u Dubokoj pokraj Velike

Velika (IKA)

U organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih u blizini Velike, na lokaciji „Duboka“ u Parku prirode Papuk od nedjelje 25. do subote 31. srpnja održan je Biskupijski kamp za mlade, izvijestila je Požeška biskupija.

Tema ovogodišnjeg kampa „Hodite u ljubavi, kao što je i Krist“ (usp. Ef 5,2), na tragu je promišljanja o braku i obitelji prema poticajima pape Franje, odnosno Apostolske pobudnice Amoris laetitia o petoj godišnjici njezina objavljivanja.

Svojim programom kamp je, oslanjajući se na navedenu temu, imao za cilj pružiti mladim ljudima iskustvo drugačijeg i sadržajno ispunjenog druženja u prirodi i zajedništvu, pomažući im tragati za Božjom blizinom i osluškivati poticaje njegova Duha.

Kao i dosadašnjih godina, dnevni red kampa bio je prožet molitvom, radom i zabavom, a vrhunac svakoga dana bilo je zajedničko slavlje euharistije. Tijekom nepunih sedam dana, 20-ak mladih kroz sve vrijeme pratili su Marko Bertić, Mirko Čičak, Stjepan Guzanović i Tena Radonić u ulozi animatora te trojica svećenika – Krunoslav Siroglavić, biskupijski povjerenik za pastoral mladih ujedno i voditelj kampa te Matej Filipović i Marko Gerendaj.

Boraveći u prirodi, podalje od rutine svakodnevice i u svojevrsnoj izolaciji, mladi su imali priliku iskusiti zajedništvo u radu i molitvi, koje višestruko obogaćuje, kao i tragati za Bogom, zajednički i osobno, i pronalaziti ga u suživotu s prirodom i drugim ljudima, a napose u sakramentu euharistije i pomirenja. Kroz kateheze i duhovne razgovore sa svećenicima mladi su dijelili svoje mladenačke probleme i pitanja nastojeći pronaći odgovore u skladu s Božjim zakonima.