Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupsko ređenje imenovanog subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina

Subotica (IKA)

Slavlje biskupskog ređenja novoimenovanog subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina bit će na blagdan sv. Nikole Tavelića, u subotu 14. studenoga u 11 sati u subotičkoj katedrali.

Glavni zareditelj bit će zrenjaninski biskup i predsjednik Međunarodne biskupske konferencije mons. Ladislav Nemet SVD, a suzareditelji umirovljeni subotički biskup i apostolski upravitelj Subotičke biskupije Ivan Penzeš te biskup grkokatoličke eparhije Sv. Nikole u Ruskom Krsturu Djura Džudžar.

U okviru bliže priprave za ovo veliko slavlje u petak 13. studenoga u 19 sati u katedrali će biti pjevana Večernja molitva.

Zbog aktualnih mjera borbe protiv pandemije koronavirusa svi sudionici slavlja će morati nositi zaštitne maske i čuvati propisanu međusobnu udaljenost. Ukoliko mjerodavna državna tijela propišu još strože epidemiološke mjere, kao što je smanjenje broja osoba koje istovremeno mogu biti nazočne u zatvorenom prostoru, Subotička biskupija će o tomu obavijestiti uzvanike i javnost.

Cijeli događaj biskupskog ređenja i preuzimanja službe dijecezanskog biskupa mons. Večerina izravno će prenositi Radio-Televizija Vojvodine, Pannon RTV i Radio Marija.