Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan Preobraženja Gospodinova u Srijemskoj Mitrovici

Srijemska Mitrovica (IKA)

U srijemskomitrovačkoj župnoj crkvi Svetog Dimitrija, đakona i mučenika u četvrtak, 6. kolovoza proslavljen je blagdan Preobraženja Gospodinova. Euharistijsko slavlje predslavio je srijemskomitrovački župnik, mons. Eduard Španović.

U prigodnoj homiliji, mons. Eduard Španović je potaknuo okupljene vjernike da, polazeći od Isusovog preobraženja, razmišljaju i nastoje na trajnoj preobrazbi svoga vlastitog života.

Danas slavimo blagdan, slavimo Preobraženje Gospodinovo. Isusovo preobraženje povezujemo s molitvom, a o tome nam svjedoči sveto Evanđelje. Isusovo preobraženje dogodilo se upravo za vrijeme molitve. I što slijedi nakon toga? Slijedi put prema Golgoti. Draga braćo i sestre, i ovaj događaj i ovo iskustvo poučava nas da i mi u današnjem vjerničkom življenju moramo računati sa istim putovima. Moramo biti svjesni da nam je potrebna vjernost, te da nakon našeg preobraženja slijedi muka i Golgota i da smo upravo po tome sljedbenici Isusa Krista. Stoga ne odustajmo od vjere u Isusa Krista i vjernosti Isusu Kristu, poručio je mons. Eduard Španović.