Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov i primopredaja kuće obitelji Divić - Brajković

Zagreb (IKA)

Sedmeročlana obitelj Divić – Brajković jedna je od mnogih na području župe Pohoda BDM u Čučerju koja je uslijed potresa ostala bez doma. Zahvaljujući inicijativi gradišćanskog biskupa mons. Egidija Živkovića pod nazivom „Krov za Hrvatsku“ u subotu 8. svibnja je u Čučerju blagoslovljena novosagrađena kuća obitelji Divić – Brajković koja je prva od planiranih 20 kuća koje će biti izgrađene na području Zagrebačke i Sisačko moslavačke županije.

Biskup Egidije Živković naglasio je kako je ova akcija rezultat suradnje i dobre koordinacije biskupijskog Caritasa, pokrajinske vlade Burgenlanda, udruge gradišćanskih Hrvata Hrvat S.A.M., Grada Zagreb i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije od samog početka prati i koordinira akcije pomoći na stradalim područjima. U ovaj projekt uključio se kroz pomoć za opremanje novosagrađene kuće te je ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar obiteljima Brajković i Divić darovala čekove po 10 000 kuna za opremanje kuće i nabavu namještaja.

Istoga dana blagoslovljeni su i temelji nove župne kuće s pastoralnim centrom Župe Pohoda Blažene Djevice Marije, jer je župna kuća zbog oštećenja izazvanih potresom neupotrebljiva.

Projekt gradnje kuća vodi predsjednik zagrebačke podružnice Udruge Hrvat S.A.M. fra Božidar Blažević, a u suradnji sa Zagrebačkim Caritasom i nadležnim institucijama već je dogovorena daljnja izgradnja.