Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov kruha u Ogulinu

Ogulin (IKA)

U Župi sv. Križa u Ogulinu u nedjelju 16. listopada održani su Drugi dani kruha u organizaciji Društva naša djeca Ogulin, Grada i Župe sv. Križa.

Nakon jutarnje mise na prostoru oko crkve brojne udruge izložile su svoje krušne proizvode tradicionalne u ogulinskom kraju.

Blagoslivljajući izložene krušne proizvode domaći župnik Nikola Prša poručio je: „Budimo danas zahvalni Bogu na plodovima zemlje kao tjelesnoj hrani ali i euharistiji koja nas duhovno jača.“ Na blagoslovu se okupilo više stotina mladih iz KUD-a Klek, Dječjeg vrtića kao i ogulinskih osnovnih škola. Folkoraši su pokazali dio bogate hrvatske baštine, kao i ogulinske mažoretkinje, recitatori OŠ Ivane Brlić Mažuranić i Prve osnovne škole te župni mali zbor pod vodstvom Marina Mićunovića.

Druge Dane kruha u Ogulinu otvorio je gradonačelnik Dalibor Domitrović koji je istaknuo da unatoč tehnološkom napretku čovječanstva, mnoštvo ljudi još gladuje. Svoje štandove s krušnim proizvodima imali su DND i Dječje gradsko vijeće, Prva osnovna škola Ogulin, OŠ I.B. Mažuranić, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Udruga žena kao i Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski.