Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov kuće i nove kapele Marijinih sestara čudotvorne medaljice u Aljmašu

Zagreb (IKA)

Marijine sestre čudotvorne medaljice u Aljmašu, na prvu nedjelju došašća 27. prosinca, proslavile su i svoj blagdan Družbe – Gospu čudotvorne medaljice. Tom prigodom prvi je put slavljena misa u njihovoj kapeli kuće, koju je predvodio aljmaški župnik, vlč. dr. Tomislav Ćurić.

U koncelebraciji su bili  vlč. prof. dr. Boris Vulić s KBF-a u Đakovu i preč. Ante Markić, bivšim aljmaškim župnikom.

Uz s. Janju i s. Dominiku, koje su dugi niz godina na službi u aljmaškom svetištu Gospe od Utočišta, slavlju je nazočila i provincijalna poglavarica Marijinih sestara čudotvorne medaljice, s. Samuela Markanović u pratnji s. Monike Kutleše, a prisutne su bile i dvije župne suradnice.

Nova kapela posvećena je sv. Josipu, a župnik je prikazao misu za sve sestre Družbe te nova duhovna zvanja. Nakon misnog slavlja, blagoslova kapele i kuće svi su se zadržali u radosnom druženju uz malu okrjepu, a provincijalna poglavarica s. Samuela istaknula je kako su sestre na poseban način radosne jer se Isus nastanio među njima u njihovoj kući te poručila: „Vjerujem da su svi pod okriljem drage Gospe čudotvorne medaljice osjetili njezinu majčinsku dobrotu, poniznost, čistoću i velikodušnost. Neka nas njezin zagovor i zagovor sv. Josipa prati u hodu kroz došašće i na našem putovanju prema konačnom susretu s Presvetim Trojstvom, anđelima i svetima u vječnosti”.