Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov Pastoralnog doma Školskih sestara franjevki u Ugandi

Kaina (IKA)

Na dvadeset petu nedjelju kroz godinu, 24. rujna 2023., nakon svečanog euharistijskog slavlja koje je predvodio župnik župe Rushooka fra Aphrodis Rumayika blagoslovljene su prostorije zgrade za pastoralni rad vjernika u filijali Kaina.

Financijska sredstva za gradnju ove zgrade darovana su od Trikraljevske akcije preko Misijske središnjice Slovenije. U toj akciji, već tradicionalno, sudjeluju sve župe Slovenije i prikupljeni novac daruju za misije. Tako su i Školske sestre franjevke imale mogućnost dobiti financijska sredstva i izgraditi koristan prostor za vjernike te župe koji nisu imali nikakav prostor za okupljanje. Kuća će prvenstveno služiti za pastoralni rad svećenika, redovnica, vjeroučitelja i drugih odgovornih, kao što je rad sa mladima, odraslima, djecom i za druge potrebe župe. U radovima koji su trajali šest mjeseci sudjelovali su i vjernici koji su prikupljali kamenje za temelje.

Zajednica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina od 2018. godine djeluje u afričkoj državi Ugandi u nadbiskupiji Mbarara, u mjestu Rwentobo u župi svetog Franje Asiškog Rushooka.

Ključne riječi:
blagoslov pastoralni dom Uganda