Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov prvašića u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Misa s blagoslovom prvoškolaca i njihovih torbi s područja župe i svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu proslavljena je u nedjelju 15. rujna.

Sa svojim školskim torbama pristizali su mališani u Pastoralni centar gdje su ih dočekivale i u prve redove smještale uršulinke.

Predvodeći misno slavlje, domaći župnik Ivan Lenić je na tragu nedjeljnih misnih čitanja, zapodijevajući razgovor s djecom, govorio o osjećajima kada se izgube vrijedne stvari kao i njihovu traženju. Približio im je Boga kao trajnoga, strpljivoga tražitelja ljudi, koje želi u zajedništvu sa sobom i međusobnom, jer se u njemu svi osjećaju sretno. Bog nas poučava i daruje svime potrebnim za život. U tom duhu je pozvao prvoškolce s roditeljima na redovitu nedjeljnu misu kao prigodu zajedništva s dobrim Ocem nebeskim i s braćom i sestrama u vjeri.

Blizu 70 prvoškolaca te druge osnovnoškolske djece, koji su došli sa svojom roditeljima, djedovima i bakama molitvom i pjesmom učinila su živim to misno slavlje.

Pjevanje s djecom animirala je s. Cecilija Kolarić, a svirala su školska djeca. Nakon homilije i ispovijesti vjere uslijedio je obred blagoslova prvoškolaca i njihovih torbi, a nakon završnoga misnoga blagoslova pojedinačno su pristupali svećeniku u pratnji roditelja. Kao spomen na taj dan dobili su Bibliju za djecu, medaljicu s Gospinim likom i slatkiš.