Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov sjemenišne zajednice na Šalati

Zagreb (IKA)

Po povratku sjemeništaraca nakon dvotjednih božićnih i novogodišnjih školskih praznika, u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu u ponedjeljak, 10. siječnja, održan je godišnji blagoslov sjemenišne zajednice kojeg je predvodio vlč. Petar Mlakar, duhovnik Sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Na početku blagoslova sjemeništarci i odgojitelji okupili su se u kućnoj kapelici Navještenja BDM gdje ih je kratkim nagovorom na temelju naviještenog evanđeoskog odlomka (Lk 3, 15-16.21-22) uveo duhovnik Mlakar poželjevši da se tim blagoslovom među sjemeništarcima jača uzajamno prijateljstvo, iskaže oprost te učvršćuje vjera, kako bi drugo školsko polugodište zajednički nastavili u istinskoj radosti.

Zatim je duhovnik Mlakar u pratnji sjemeništaraca – ministranata i pjevača, uz molitvu i pjesmu popraćenu škropljenjem i kađenjem, blagoslovio sobe i učionice sjemeništaraca, urede i zajedničke prostorije te sobe odgojitelja. Također, blagoslovljeni su i prostori sjemenišne kuhinje kako bi se nad sve izlio Božji blagoslov.

Blagoslov sjemenišne zajednice zaključen je završnom molitvom za rast u zvanju isprepletenom ljubavlju te molitvom za očuvanje od zaraze virusom covid-19, objavljeno je na mrežnoj stranici Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.