Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljen prostor obnovljene suvenirnice u travničkom sjemeništu

Travnik (IKA/KTA)

U prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ u Travniku u četvrtak, 13. kolovoza blagoslovljen je prostor obnovljene suvenirnice, izvijestila je Katolička tiskovna agencija BK BiH.

Misu, na Petrov četvrtak, predvodio je i propovijedao župnik u Travniku i dekan Travničkog dekanata preč. Marko Mikić. U propovijedi preč. Mikić govorio je o talentima koje Bog daje i o važnosti oprosta.

Nakon propovijedi blagoslovio je novu misnicu, dar obitelji Nikice Kojadina iz Margetića. Naime, obitelj Kojadin se zavjetovala i darovala misnicu Sjemeništu kao zahvalu Petru Barbariću za ozdravljenje njihovog unuka od epilepsije.

Nakon mise preč. Mikić blagoslovio je prostor obnovljene suvenirnice koja je otvorena svakoga četvrtka i nedjelje.

Uz krunice, kipove, molitvenike i knjige ponuda u suvenirnici proširena je i s liturgijskim ruhom, liturgijskim knjigama, misnim vinom, hostijama, prvopričesničkim, krizmeničkim, ministrantskim haljinama. Uz to svećenici u njoj mogu pronaći i kolar košulje, kolar majice i sve potrebno kako za sakramente, tako i za župne crkve.

Za svećenike u Vrhbosanskoj nadbiskupiji postoji mogućnost dostave na kućnu adresu, a narudžbe se mogu izvršiti putem e-adrese: ekonomat.sjemeniste@gmail.com