Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljeno igralište i oratorij sv. Luke ev. u Rukavcu

Rukavac (IKA)

U župi sv. Luke evanđeliste u Rukavcu svečano je u subotu 12. listopada otvoreno i blagoslovljeno igralište čime je s radom započeo oratorij sv. Luke ev.

Dolaskom don Nike Cvitkušića započelo se s izgradnjom igrališta. Župnikovom strpljivošću, požrtvovnošću, zalaganjem i trudom radovi su privedeni kraju. U realizaciji projekta župniku su pomogli vrijedni suradnici pružajući mu svekoliku podršku i koji su uvijek bili spremni rado se odazvati na brojne „radne akcije“.

Proslava je započela pjesmom dječjeg zbora „Ovo je dan što ga stvori Bog“ nakon čega je župnik blagoslovio igralište i otvorio oratorij. U veselom ozračju okupio se velik broj djece i roditelja koji su uz molitvu, pjesmu i igru u zajedništvu proslavili ovaj trenutak. „Najozbiljniji“ članovi župni suradnici svečano su prerezali vrpcu, nakon čega su djeca zaigrala nogometnu utakmicu zajedno sa župnikom. Napeto i veselo se igrao i stolni tenis. Tom su prigodom i dva ministranta proslavila rođendane. Uslijedilo je rezanje tri torte, čemu su se najviše razveselila djeca. Župljani su zahvalili župniku Cvitkušiću na nesebičnom trudu kojega ulaže u okupljanje mladih i djece, spremnosti i otvorenosti za suradnju te stvaranju pozitivnoga ozračja u župi. Otvaranjem oratorija u župi sv. Luke, ev. u Rukavcu nastavlja se širiti pedagogija djelotvorne ljubavi sv. Ivana Bosca – preventivni sustav čiji je cilj odgajati mlade da budu „pošteni građani i dobri kršćani“.