Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni blagoslov u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku

Šibenik (IKA)

U Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku drugoga dana drugoga obrazovnog razdoblja, 10. siječnja, okupili su se učenici svih razrednih odjeljenja sa svojim učiteljima i drugim djelatnicima na blagoslov školske zajednice koji je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

U dijalogu s učenicima biskup je podsjetio na važnost i ulogu božićnoga blagoslova koji su tijekom došašća ili neposredno nakon Božića primili u svojim obiteljima po zagovoru i molitvama svojih župnika koji su ih obilazili. Također im je približio značenje darova koje su donijeli kraljevi Novorođenom Kralju. Učenici su rado sudjelovali u razgovoru i pokazali usvojene sadržaje o božićnom vremenu.

Blagoslov je zaključen zajedničkom pjesmom i podjelom svetih sličica koje je biskup Rogić pripremio za sve učenike. Sudjelovali su i ravnatelj KŠC-a Ivan Lukač i župni vikar katedralne Župe sv. Jakova don Šime Pleadin.

Posebno je biskup s pratnjom posjetio školsku kuhinju u kojoj se pripremaju obroci za učenike, kao i za učenike gradskih škola koji pohađaju produženi boravak te djecu u DV Blažena Hozana. Nakon zajedničke molitve s kuharima, blagoslovio je i osoblje i prostor u kojem se priprema, a dijelom i blaguje ukusna hrana svakog nastavnog dana.