Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni igrokaz „Tajna jednog magarca“

Zagreb (IKA)

U Župi svetoga Josipa u Zagrebu u nedjelju, 16. siječnja održana je božićna predstava „Tajna jednog magarca“, koja je bila odgođena zbog bolesti djece koja su sudjelovala u igrokazu.

Igrokaz je bio predviđen za blagdan Svete Obitelji. U igrokazu su sudjelovala djeca dječjega zbora „Iskrice“, članovi Liturgijske grupe Marije Petković, ministranti i roditelji. Tekst božićnog igrokaza, uz poticaje i ideje djece glumaca, napisao je Tomislav Jelinčić, a režiju i pomoć u postavljanju predstave preuzela je Iva Milley. Predstava kroz priču jednog magarca otkriva tajnu Kristova rođenja u Betlehemu. Magarac otkriva svoju tajnu anđelu te mu pripovijeda svoj put s Marijom i Josipom od Nazareta do Betlehema.

Kostime i rekvizite za predstavu izradili su sami glumci i njihovi roditelji. Osobito je bilo lijepo vidjeti povezanost djece i roditelja u pripremi predstave. Igrokaz se počeo pripremati tijekom adventa na adventskom programu za djecu pod nazivom „Radionice sv. Josipa“. Na radionicama, koje su se održavale tijekom adventskih nedjelja, djeca i roditelji sudjelovali su na katehezama pod vodstvom vjeroučiteljice Martine Salopek, te igraonicama pod vodstvom Ane Marije Fabris i Ivane Hajder. Kao plod radionica, uz božićnu predstavu, bila je izrada božićnih figurica za jaslice i kolači, koji su se prodavali pred crkvom na četvrtu adventsku nedjelju za potrebe Zaklade bl. Marije Patković.

Ključne riječi:
igrokaz župa sv. Josipa