Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni koncert mješovitog KUD-a Klek

Ogulin (IKA)

U Gradskoj sportskoj dvorani u Ogulinu pred više stotina posjetitelja u četvrtak 30. prosinca održan je u skladu s epidemiološkim mjerama božićni koncert ogulinskog KUD-a Klek pod nazivom „ Alaj o Božiću, jedan u godini“.

Koncert je održan u povodu 40. obljetnice osnutka KUD-a, a u njemu su nastupile sve sastavnice te udruge, dječja skupina, srednja dječja skupina, dječji ansambl, tamburaška sekcija, folklorni ansambl i vokalni ansambl, ukupno više od 70 sudionika.

Na poticaj umjetničke voditeljice KUD-a Klek Nikoline Luketić Delije rekonstruiran je običaj proslave Božića u ogulinskom kraju, a sve je to bilo praćeno dramskim i glazbenim točkama uz izvođenje božićnih pjesama koje se u ogulinskom kraju njeguju desetljećima i time se spašavaju od zaborava. Posebno su za ovaj nastup ogulinski kudovci pripremili više pjesama božićnih običaja Baranje, što je izazvalo veliki pljesak nazočne publike.

KUD Klek je umjetnička udruga koja predano radi na očuvanju kulturne baštine (folklora, glazbe, običaja) ogulinskog kraja i što je još važnije za to animira i one najmlađe, koji će u budućnosti nastaviti njihov rad.

Ključne riječi:
božićni koncert KUD Klek Ogulin