Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni susret biskupa Škvorčevića s novinarima

Požega (IKA)

U Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi požeški biskup Antun Škvorčević susreo se u četvrtak 21. prosinca s djelatnicima medija i tom prilikom predstavio svoju Božićnu poruku pod naslovom: „Ljubav će se i vjernost sastati, pravda i mir zagrliti“ (Ps 83,11), izvijestila je Požeška biskupija.

Biskup je najprije pozdravio novinare. Podsjetio ih je kako je u Božiću prisutna određena nježnost, plemenitost, ljubav i mir, kao nepotrošiva duhovna stvarnost. Čestitajući im Božić, poželio je da budu ispunjeni navedenim dobrima, kao polazištu njihova novinarskog služenja u društvu.

Nakon predstavljanja Božićne poruke, biskup je na molbu novinara uputio čestitku i Hrvatima izvan Domovine u kojoj je napomenuo kako svi dijelimo iskustvo Božića kao blagdana koji smanjuje razdaljine između ljudi. Poželio je Hrvatima izvan Domovine da i ovog Božića unesu u svoje domove praštanje, milosrđe, ljubav – vrijednosti koje su od davnine krasile hrvatski Božić, i po kojima je on bio blagdan duhovne punine, radosti i mira. Zamolio je Boga da ih prati svojim blagoslovom u 2024. godini.

Povjerenik Požeške biskupije za medije Marijan Pavelić predstavio je potom novinarima očitovanje Biskupskog ordinarijata o neistinitim tvrdnjama o biskupu Škvorčeviću i Požeškoj biskupiji, koje je minulih dana objavio portal Telegram, a prenijeli neki drugi mediji. Uslijedio je domjenak gdje se biskup zadržao s novinarima u razgovoru. Na kraju susreta svi su sudionici susreta primili na dar znanstvenu monografiju „Požeška katedrala“, izvijestila je Požeška biskupija.