Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićno čestitanje nadbiskupa Puljića i studenata Teološko-katehetskog odjela

Zagreb (IKA)

Susret zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića i studenata Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru na kojem su razmijenjene božićne i novogodišnje čestitke održan je u ponedjeljak 16. prosinca u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa 'Zmajević' u Zadru.

„Sv. Ivan Pavao II. često je ponavljao i pogodio je u srce kad je mladima govorio: ‘Vi ste nada Crkve, vi ste nada društva, vi ste moja nada!’. To je važno podsjetiti u vremenu kada se mnogi pitaju ima li nade u hrvatskom društvu i Crkvi“, rekao je mons. Puljić, istaknuvši da Crkva u mladima uistinu gleda svoju nadu.

„Osobiti događaji koji su upečatljivo mladenački su različiti koncerti duhovne glazbe. Osjeća se kad mladi pjevaju, kako pjevaju punim srcem i to baš duhovne pjesme, bez predaha. Osjeća se duhovni zanos koji nosi mlade. Gledano u tom kontekstu, budućnost Hrvatske je vrlo pozitivna, usprkos crnih prognoza i tema kojima se često pune naši portali“, poručio je nadbiskup. Zahvalio je studentima na odabiru toga studija, smatrajući dobrom kombinaciju studiranje iz teološko-katehetskog područja i drugih pravaca: povijesti, geografije, sociologije, jezika. Studentima je mons. Puljić darovao Kompendij KKC-a.

Ana Albin, predstavnica studenata rekla je da taj susret zajedništva ispuni studente. „Nisu svi praktični vjernici koji studiraju na našem Odjelu, ali učimo se prihvaćati jedni druge a to je bitno, jer svi smo jednaki u Kristu. Svaki čovjek je vrijedan u Božjim očima“, rekla je Albin.

Na susretu su bili i profesori s Odjela predvođeni ravnateljem dr. don Zdenkom Dundovićem. Teološko katehetski odjel na zadarskom Sveučilištu pohađa 90 studenata.