Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićno drvce iz Pijemonta stiglo na Trg sv. Petra

Vatikan (IKA)

Ovogodišnje božićno drvce, smreka visoka 28 metara, stigla je u Vatikan iz Macre u talijanskoj regiji Pijemont i bit će službeno osvjetljena na svečanosti 9. prosinca, javlja Hina.

Radnici na Trgu sv. Petra počeli su smreku u četvrtak 23. studenoga ujutro dizati i ukrašavati nakon što je u utorak, 21. studenoga krenula put Rima.

“Šume u Pijemontu jako su važne”, rekao je Alberto Cirio, predsjednik regije. “Stabla ne siječemo tek tako i ovo je posječeno nakon 56 godina života jer je postojala opasnost da će se srušiti”.

Štoviše, nakon blagdana neće se baciti, rekao je. “Kad prođe Božić stablo ćemo dati tvrtki koja se bavi izradom igračaka za djecu”, dodao je Cirio rekavši da će igračke podijeliti Caritas.

Smreku će ukrašavati svjećice i mreža s više od 7 000 osušenih runolista koji će izgledati kao snijeg na grančicama.

Tradicionalno postavljanje jaslica, koje ove godine stižu iz Rietija i osvjetljivanje božićnog drva održat će se na Trgu sv. Petra 9. prosinca u 17 sati.

Svečanost će voditi kardinal Fernando Vérgez Alzaga, predsjednik Papinskog povjerenstva za Državu Vatikanskoga Grada i predsjednik Namjesništva Države Vatikanskoga Grada, a izaslanstvo Rietija i Marce istog će dana ujutro primiti papa Franjo.

Ključne riječi:
božićno drvce Trg Sv. Petra